Студенти-стоматологи ЗДМУ провели профілактичні стоматологічні огляди у 109 школах Запоріжжя

Напередодні міжнародного дня стоматолога у Запоріжжі підбили підсумки місячника «Здорова усмішка», який проходив у місті з 15 листопада по 15 грудня минулого року.


Захід було організовано з метою поліпшення санітарно – просвітницької роботи з профілактики стоматологічних захворювань серед учнів шкіл обласного центру. Довкола цієї важливої проблеми скоординували зусилля Департаменти охорони здоров’я та освіти і науки міськради міста Запоріжжя, а провідна роль у його проведенні належала   працівникам кафедри терапевтичної, ортопедичної та дитячої стоматології Запорізького державного медичного університету.

Під час  місячника «Здорова усмішка» було організовано  профілактичні стоматологічні огляди   28600 учнів у   109 школах  Запоріжжя.

«Лікарі - інтерни  першого року навчання з фаху «Стоматологія» зустрічалися  з учнями перших-четвертих класів, щоб  під час просвітницьких занять  показати  їм, як правильно чистити зуби, доглядати за ротовою порожниною, а також  розповідали  про наслідки недбалості, - прокоментував мету заходу  завідуючий кафедри терапевтичної і ортопедичної стоматології ЗДМУ, доктор медичних наук Олександр Возний. – До них долучилися доценти, асистенти, клінічні ординатори. Готуючись до такого проекту, ми створили дизайн уроків гігієни - окремо для перших-других, третіх-четвертих класів. Заняття проводилися у доступній формі, з елементами гри,  з акцентом на результат – здорові зуби на все життя».

В обласному центрі спостерігається досить високий відсоток захворюваності на карієс , а  діти почасти  мають його уже в ранньому віці – від шести до десяти років. Тож цей проект прислужився школярам, а для молодих лікарів він став корисним щодо професійного досвіду.

Підготовка лікарів-стоматологів  розпочалася в університеті   2007 року. Тоді ж під керівництвом професора Ігоря Васильовича Бердюка було засновано курс стоматології, який згодом переріс в кафедру,  що з роками видозмінювалася, динамічно розвивалася, реорганізовувалася у нові кафедри. І 2015 р. у ЗДМУ виокремили стоматологічний факультет.

Студенти мають стійку мотивацію добре навчатися, маючи перед собою приклад своїх наставників – завідувача кафедри хірургічної та пропедевтичної стоматології, кандидата медичних наук, доцента Олександра Чертова, завідувача кафедри терапевтичної, ортопедичної та дитячої стоматології, доктора медичних наук, доцента Олександра Возного. І нині в строю, подаючи приклад завзятості, невтомного служіння улюбленій справі, легенда вітчизняної стоматології -  професор Ігор Бердюк.

Студентство на факультеті завзяте. Більше десяти відсотків – відмінники навчання. Кожен п'ятий займається науково-дослідницькою роботою в студентському науковому товаристві. Свої доповіді вони представляють на наукових конференціях у ЗДМУ, в інших університетах країни та на міжнародних наукових конференціях за кордоном.

У молодих майбутніх стоматологів є усі умови для продуктивного навчання, сучасна апаратура, де вони відпрацьовують передові технології лікування зубів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини