Ректори Полтавщини відзначили День працівників освіти засіданням в ОДА

В Полтавській облдержадміністрації відбулося урочисте засідання ради ректорів ВНЗ 3-4 рівнів акредитації під головуванням керівника ОДА Олександра Удовіченка.


У зібранні взяли участь заступник голови ОДА Олександр Коваль, голова ради ректорів ВНЗ області Володимир Онищенко, начальник ГУ освіти і науки ОДА Володимир Мирошниченко.

Під час зустрічі підбили підсумки вступної кампанії до вищих навчальних закладів на Полтавщині. Голова облдержадміністрації Олександр Удовиченко відмітив, що процес пройшов на високому рівні і Полтавщина гідно виглядає на фоні інших регіонів. Як доповів Володимир Онищенко, вступна кампанія мала певні труднощі, насамперед, через різке скорочення кількості випускників середньої школи.

Тим не менш, державне замовлення, яке цього року було практично на рівні минулорічного, виконано повністю – 1978 місць. ДО ВНЗ регіону подано більше 10 тисяч заяв, що дало змогу, окрім держзамовлення, здійснити набір на навчання за контрактом. Слід зазначити, що на перші курси до полтавських вузів зараховано більше тисячі студентів з 24 регіонів України, що говорить про престиж ВНЗ Полтавщини.

Олександр Удовіченко подякував освітянам за проведену роботу та нагородив кращих працівників вузів почесними грамотами облдержадміністрації.


Поділіться з друзями:   

Останні новини