Спортивні успіхи Університету «Україна» на літніх Дефлімпійських іграх у Туреччині

З 18 по 30 липня 2017 року у місті Самсун (Туреччина) відбувалися чергові Дефлімпійські ігри.


Національна дефлімпійська збірна команда України (разом із тренерським штабом) була найбільшою за всю свою дефлімпійську історію, а наші спортсмени вперше взяли участь у 15 видах спорту. Серед срібних призерів студенти Університету «Україна» – Ростислав Майер і Максим Дудник. Р. Майер показав високий результат у змаганнях по боулінгу, М. Дудник – 3 срібла і 1 бронза у плаванні (срібна нагорода у естафеті 4х100 м вільним стилем у чоловіків, срібна медаль в естафеті 4х100 вільним стилем змішаній, бронзова медаль в естафеті 4х100 комплексним плаванням у чоловіків). Спортсмени свого часу навчалися у коледжі «Освіта» Університету «Україна», а Ростислав продовжує освіту в Інституті комп’ютерних технологій, відмінник навчання.

У настільному тенісі – срібна і бронзова нагорода у Карини Завіновської, випускниці Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини Університету «Україна».

Якубовський Ростислав – студент групи ЗЛ - 31-11 Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна» – виборов срібну нагороду у змішаній естафеті 4х100 м комплексним плаванням і бронзову медаль в естафеті 4х100 комплексним плаванням у чоловіків.

"Бронза" у наших дзюдоїстів Антона Слушного та Аліма Брижака (Вінницький соціально-економічний інститут Університету «Україна») у командних змаганнях! Напередодні Антон виборов "бронзу" в індивідуальних змаганнях з дзюдо (категорія +100).

У вправі МП-8 – стрільба по 5 мішенях 30+30 пострілів з малокаліберного пістолету Олександр Колодій, випускник Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна», виборов золоту нагороду.

Учасником Дефлімпійських ігор був і Віталій Бутенко, майстер спорту України, призер чемпіонату Європи з греко-римської боротьби, випускник спеціальності «Фізична реабілітація» Інституту соціальних технологій Університету «Україна».

32 медалі здобули полтавські спортсмени на міжнародних Дефлімпійських іграх улітку в Туреччині (м. Самсун). Серед них були і студенти Полтавського інституту економіки і права. Це здобувачі вищої освіти галузі знань «Спеціальна освіта» (Адаптивна фізична культура та фізична реабілітація) Махно Олександр, Махно Володимир, Тритяк Олександр, Верещака Олександр, Оленич Олександр. Вони − чемпіони, герої Полтавщини та України.

О. Верещака та О. Оленич вибороли срібло (футбол – тренер О.Ю. Верещака). Каратисти О. Махно та В. Махно посіли другі місця в категорії «куміте», а О. Тритяк – друге місце в категорії «ката» (тренер М.І. Богодистий).

ХХІІІ Дефлімпійські ігри стали історією для понад 3500 спортсменів з порушеннями слуху із 97 країн світу. Національна дефлімпійська збірна команда України складається із 218 спортсменів, із них 13 (6%) – студенти і випускники Університету «Україна». На світовій спортивній арені Національна українська дефлімпійська збірна команди України виступає у ролі лідера світового дефлімпійського спорту. Цьогоріч вона тріумфально повернулася із 99 високими нагородами – 21 золотою, 42 срібними, 36 бронзовими медалями, із них 18 (18%) вибороли представники Університету «Україна». Національна дефлімпійська збірна команда України посіла друге місце у світі.

Університет «Україна» пишається своїми студентами, їх спортивними перемогами на честь нашої Батьківщини.

Прес-служба Університету «Україна»


Останні новини