Cтудентка Національного університету харчових технологій стала чемпіонкою світу з гирьового спорту

13-16 квітня 2013 року у м. Ташкент (Узбекистан) відбувся III-й Чемпіонат світу з гирьового спорту серед студентів, участь у якому взяли спортсмени з понад 30 країн.


За право приймати у себе кращих гирьовиків змагалися також США, Естонія, Польща та Німеччина.

Змагання відбувалися за правилами Міжнародної федерації гирьового спорту, відповідно до яких юнаки здійснювали поштовх двох гир масою 24 кг кожна довгим циклом, дівчата - ривок однієї гирі масою 16 кг.

Переможці та призери в особистому заліку визначалися за найбільшою кількістю підйомів гир у кожній ваговій категорії: юнаки - до 60, до 65, до70, до 75, до 80, до 90, +90 кг; дівчата - до 60, до70, +70 кг.

Честь України на Чемпіонаті відстоювала першокурсниця факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Національного університету харчових технологій Олена Короткова, яка виступала у ваговій категорії до 60 кг, здійснила 176 підйомів (для порівняння – спортсменки, які зайняли друге та третє місце, підняли гирю 120 та 75 разів відповідно)  і стала чемпіонкою світу у особистому заліку. Перемога студентки НУХТ стала достойним внеском у залік збірної України, яка другий рік поспіль стала абсолютним чемпіоном змагань.

Нагадаємо, що цього року Олена вже стала переможницею у своїй ваговій категорії XI Універсіади м. Києва з гирьового спорту серед ВНЗ III-IV рівнів акредитації (з результатом 187 ривків), Чемпіонату Київської області та міста Києва (з результатом 160 ривків) та чемпіонкою України, піднявши пудову гирю 192 рази!


Останні новини