Миколаївська студентка Ольга Харлан – чемпіонка світу-2013 з фехтування на шаблі

Студентка Миколаївського національного університету кораблебудування імені Макарова Ольга Харлан стала чемпіонкою світу з фехтування на шаблі. Вихованка спорттовариства «Спартак» вперше у своїй кар'єрі виграла «золото» чемпіонату світу в особистому турнірі шаблісток.


На чемпіонаті світу з фехтування у Будапешті (Угорщина) Ольга Харлан у півфіналі вирвала перемогу в олімпійської чемпіонки Лондонських Ігор-2012 Кім Джі Ен з Південної Кореї ? 15:14. У фіналі Харлан упевнено здолала росіянку Катерину Дяченко ? 15:12.

Упродовж своєї спортивної кар’єри миколаївська студентка Ольга Харлан виграла Олімпійський турнір у командній першості в Пекіні-2008, здобула «бронзу» на Олімпіаді-2012 у Лондоні. Двічі вигравала Універсіаду (2011 та 2013 роки). Крім того, на її рахунку чотири чемпіонські титули континентального чемпіонату.

Голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, член Національного олімпійського комітету Євген Баженков за дорученням Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника привітав новоспечену чемпіонку світу Ольгу Харлан та її тренерський штаб з черговим успіхом на престижному міжнародному турнірі і побажав нових сходжень на спортивний Олімп!

Прес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України


Останні новини