Відбулося засідання Колегії Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України

У приміщенні Республіканського вищого училища фізичної культури відбулася Колегія Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.


У засіданні Колегії взяли участь всі керівники обласних філій Комітету, представники МОН України, Міністерства молоді та спорту, журналісти, повідомляє прес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Із вступним словом до присутніх звернувся голова Комітету, член Національного олімпійського комітету, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Євген Баженков. Зокрема, він представив новопризначених керівників обласних філій.

На порядок денний було винесено низку важливих питань щодо подальшої розбудови шкільного та студентського спорту в нашій державі. Члени Колегії детально обговорили і проаналізували проект Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2014 рік. Багато уваги було приділено підготовці та поданню документів щодо консолідованого заліку студентів-спортсменів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації – членів збірних команд України з видів спорту, а також про забезпечення прийому та аналізу даних відповідних  розділів звітності за формою № 2-ФК «Звіт з фізичної культури і спорту» за 2013 рік, матеріалів та форм від відділень Комітету з ФВС та підготовка звітності Голови Комітету на засідання Комісії Міністерства молоді та спорту України 14 березня 2014 року.

Крім того, члени Колегії проаналізували підсумки проведення Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання в навчальних закладах системи освіти України, номінація кращі позашкільні навчальні заклади (дитячо-юнацькі спортивні школи та спеціалізовані дитячо-юнацькі школи олімпійського резерву), особливості прийому «Статистичної звітності про діяльність ДЮСШ та СДЮШОР за 2013 рік за формою № 5-ФК».

Актуальними були і питання щодо інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності територіальних відділень Комітету та  підготовка збірної команди студентів України у ХХVІ Всесвітній зимовій Універсіаді 2013 року в італійському місті Тренто, а також розгляд проектів Положень про Почесну Грамоту і Грамоту Комітету з ФВС, внесення доповнення в Положення про відділення(філії) Комітету: «Про президію відділення (філії)».

На Колегії доповідачами були перший заступник голови Комітету Микола Золотаревський, заступник голови Комітету Віктор Павленко, начальники управління Володимир Манілов і Станіслав Кучинський, заступник начальника управління Борис Чернуха.

В обговоренні взяли участь  голови обласних філій, а також заступник директора департаменту олімпійського спорту – начальник відділу циклічних та швидкісносилових літніх олімпійських видів спорту Мінмолодьспорту Леонід Мирський.

За словами, Євгена Баженкова, Комітет працює згідно з новим положенням про Комітет, яке зареєстроване в Міністерстві юстиції України. Крім того, відбулася реорганізація обласних філій, змінилася організаційна структура. Призначено і затверджено склад Колегії.

«Це дасть нам змогу збиратися і колегіально вирішувати різноманітні питання щодо подальшої розбудови шкільного та студентського спорту, шукатимемо шляхи розв’язання існуючих проблем. Ми затвердили досить насичений календар змагань і різноманітних фізкультурно-спортивних заходів. Всі чітко знають, що і як робити. Переконаний, кожний обласний очільник разом із своєю командою докладе максимум зусиль, щоб успішно виконати поставлені завдання. Адже наше головне завдання – щодня дбати про здоров’я дітей, готувати надійний резерв для збірних команд України, а також успішно виступати на всеукраїнській і міжнародній арені, прославляючи спортивну Україну!», - підбив підсумки Голова Комітету Євген Баженков.


Останні новини