Дмитро Табачник буде сприяти проведенню в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу

Створено Оргкомітет з підготовки та участі у конкурсі на право проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.


З метою виконання доручення Президента України Віктора Януковича Міністерством освіти і науки, молоді та спорту розроблено проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про утворення Організаційного комітету з підготовки та участі у конкурсі на право проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу», який 14 вересня п.р. на своєму засіданні схвалив Уряд.

Документом передбачено утворення організаційного комітету з підготовки та участі у конкурсі на право проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу для запровадження комплексної взаємодії державних органів виконавчої влади до компетенції яких належать питання щодо проведення в країні подібних міжнародних спортивних заходів разом з громадськими організаціями та суб’єктами системи фізичної культури і спорту.

Утворення організаційного комітету дозволяє ефективно організувати роботу як на стадії підготовки спортивного заходу, так і при безпосередньому проведенні фінальної частини. Робота організаційного комітету сприятиме вирішенню стратегічних завдань з підготовки заходу та позитивному розв’язанню поточних проблемних питань, дозволить підготувати найоптимальніші рішення щодо проведення заходу на високому організаційному рівні.

Зазначимо, що конкурс на право проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу відбудеться з 18 до 21 грудня поточного року в місті Мюнхен (Федеративна Республіка Німеччина). У разі здобуття права на проведення фінальної частини ЄВРОБАСКЕТ 2015 в країні буде побудована сучасна спортивна інфраструктура, яка у подальшому сприятиме розвитку баскетболу, зміцнить позитивний імідж країни на європейському та світовому рівні і підтвердить її спроможність приймати масштабні спортивні змагання у майбутньому.

Очолюватиме організаційний комітет Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури Борис Колесников, його заступники – Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник та президент Федерації баскетболу України (за згодою) Олександр Волков, секретар – генеральний секретар Федерації баскетболу Олександр Ларін. Також до складу Оргкомітету ввійшли керівники міністерств та відомств, народні депутати та видатні спортсмени.


Останні новини