До кінця року Придніпровська залізниця працевлаштує близько 300 молодих спеціалістів

У 2012 році Придніпровська магістраль працевлаштує 247 молодих спеціалістів – випускників транспортних вишів.


А саме: Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна (ДНУЗТ), Української державної академії залізничного транспорту, Державного економіко-технологічного університету транспорту, Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту, Сімферопольського коледжу транспортної інфраструктури та Вінницького транспортного коледжу.

Кожен молодий спеціаліст спочатку проходить шестимісячне стажування на Придніпровській залізниці, що дозволяє йому зрозуміти специфіку роботи, отримати необхідні практичні навички та проявити свої здібності. За результатами стажування надаються рекомендації щодо працевлаштування молодих фахівців на тій чи іншій посаді.

Служба кадрів, навчальних закладів та соціальних питань Придніпровської залізниці веде електронну базу даних АРМ «Молоді фахівці», яка дозволяє  слідкувати за переміщенням молодих фахівців y розрізі господарств та структурних підрозділів підприємства, визначати найбільш перспективних. Протягом 2011 року 58 молодих спеціалістів, які проявили високий рівень професійних та організаторських здібностей, були зараховані до числа перспективних.

Зі студентами вишів, які успішно завершують курс за програмою  «бакалавр» і хочуть здобути рівень «спеціаліст» або «магістр» з подальшим працевлаштуванням на Придніпровській залізниці, підприємство укладає двосторонні договори. Це дає можливість студенту отримувати стипендію від залізниці у розмірі академічної, а також відшкодування вартості проїзду від місця проживання до місця навчання та практики. Після працевлаштування таким молодим фахівцям надається одноразова матеріальна допомога у розмірі місячного посадового окладу за новим місцем роботи, а кожному члену сім'ї,  який переїжджає, - y розмірі 25 % одноразової допомоги самого працівника.

Крім того, молода людина за потреби отримує можливість стати учасником програми забезпечення житлом працівників залізничного транспорту.

З початку 2012 року підприємство уклало договори про наміри з 12 студентами ДНУЗТ, більша кількість з яких є претендентами для підписання двосторонніх договорів.

За словами начальника Придніпровської залізниці Олександра Момота, «залізнична галузь сьогодні потребує грамотних, усебічно розвинених, відданих обраній справі молодих спеціалістів, здатних вирішувати ті складні завдання, які постають в процесі реформування. Придніпровська магістраль створює всі умови, аби виховати таких фахівців, сприяти їх професійному та особистому становленню».


Поділіться з друзями:   

Останні новини