У Чилі студенти побилися з поліцією

Тисячі студентів у столиці Чилі Сантьяго взяли 8 серпня участь в акції протесту проти платної освіти, поліція затримала кілька десятків маніфестантів, є поранені.


За даними чилійської влади, у розпал протестної акції вандали спалили в Сантьяго три міських автобуса, в сутичках з протестуючими поранення отримали 49 поліцейських, 75 студентів були затримані. Як повідомило міністерство транспорту Чилі, збитки столичній системі громадського транспорту через заворушення становлять близько 400 мільйонів песо (836 тисяч доларів).

"Лідери (протестувальників) відкривають двері для вандалізму і злочинності. Скільки ще ми повинні терпіти ці протизаконні марші, що закликають до захоплення навчальних закладів? .. Що спільного у всього цього з освітою?" – відзначив представник президентської адміністрації Андрес Чедуїк.

За офіційними даними, навчання в чилійських університетах є одним з найдорожчих у світі. Багато студентів змушені брати кредит до 60 тисяч доларів, який потім виплачують довгі роки після отримання диплома. Фінансування початкових і середніх шкіл, відповідно до закону про освіту 1990 року, передано у відання місцевих органів влади, що через брак коштів призводить до великого розриву в якості навчання у приватних і державних установах.


Поділіться з друзями:   

Останні новини