Випускники аграрних ВНЗ зможуть отримати в селі високооплачувану роботу

Завдяки втіленню програм Міністерства аграрної політики і продовольства зі створення кооперативів і фінансової підтримки одноосібників, випускники аграрних ВНЗ зможуть отримати в селі високооплачувану роботу і розвивати нові привабливі форми господарювання.


Про це на прес-конференції після святкування 90-річчя Житомирського національного агроекологічного університету (ЖНАЕУ) заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітіки.

"Економічна мотивація, цікава робота, привабливі форми сільського господарства стануть платформою для молодих фахівців аграрного напряму. Зокрема, ініціатива уряду, над втіленням в життя якої ми працюємо, – це розвиток сільськогосподарських кооперативів і надання можливості одноосібникам отримувати державну фінансову підтримку, допоможе зробити життя в селі привабливішим як для досвідчених сільгоспробітників, так і для молодих кваліфікованих фахівців", – повідомив Присяжнюк.

Також міністр додав, що спільно з іншими відомствами розробляються соціальні програми, направлені на стимулювання випускників аграрних ВНЗ повертатися в села і використовувати на практиці інноваційні технології й нові знання.

"Уряд всіма можливими заходами сприяє будівництву житла для молоді. Також Міністерство охорони здоров'я відпрацьовує разом з нами програму будівництва амбулаторій у селах. Далі, за допомогою жителів сіл і суспільства, ми самі зможемо побудувати соціальну інфраструктуру в селі", – відзначив Присяжнюк.


Поділіться з друзями:   

Останні новини