Студентські лідери СумДУ поділилися зі школярами досвідом самоврядування

9 квітня на базі Сумського державного університету пройшла ІІ конференція «Шкільне та студентське самоврядування: разом чи окремо».


Як повідомляє відділ інформаційно-рекламної діяльності університету, під час зустрічі учнівська молодь ознайомилася з процедурою виборів, структурою та основними функціями студентського самоврядування Сумського державного університету. За словами першого студентського проректора СумДУ Євгенії Рожкової, студректорат співпрацює з волонтерами, а також профспілковими, молодіжними, громадськими організаціями області та держави.

За участю студентського самоврядування в СумДУ відбувається низка наукових, культурно-масових, спортивних заходів. Зокрема, проходять традиційний конкурс-огляд художньої самодіяльності серед першокурсників «Золотий інтеграл», Міжнародний фестиваль аматорського відео «Мотор», Всеукраїнська конференція студентського самоврядування тощо. Студентські деканати залучають молодь до брейн-рингів, наукових тренінгів, майстер-класів, кінопоказів, ігор «Мафія», «Монополія», «Показуха», спортивних змагань між викладачами та студентами.

З метою напрацювання спільних проектів студенти разом зі старшокласниками продовжили роботу у секціях за соціальним та культурно-масовим напрямками.

Студентський ректор СумДУ Михайло Оприско побажав школярам не втрачати ініціативності, а в студентські роки – брати активну участь у житті свого університету.


Поділіться з друзями:   

Останні новини