Студенти влаштували під КМУ "марш порожніх каструль"

Учора під час засідання Кабінету міністрів України будівлю уряду пікетували близько 100 студентів київських ВНЗ.


Як передає УНН, організатори акції стверджують , таким чином вони намагалися достукатися до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з вимогою підвищити студентські стипендії, які сьогодні є нижчими за прожитковий мінімум.

"Незважаючи на те, що долар зріс, стипендії залишилися тими ж самими. Ось ми купили пакет з їжею на 850 гривень - це місячна стипендія. Ми всю стипендію витрачаємо на їжу. А що нам одягати?", - заявила студентка столичного Фінансово-правового коледжу Євгенія Пінчук.

"Звичайно, ситуація в країні непроста. Але нам просто нема на що жити!" - зазначив студент Київського політехнічного інституту Владислав Сиротін.

Студенти заявляють, якщо уряд не перегляне своє ставлення до студентів, багато хто буде змушений покинути науку і зайнятися пошуком роботи.

Протягом години студенти шумом привертали увагу урядовців. Після чого спробували передати пакет з продуктами зі "студентського раціону" Арсенію Яценюку. Але охорона будівлі відмовилася як пропускати студентів, так і приймати їхню передачу для прем'єра.


Поділіться з друзями:   

Останні новини