Сергій Тігіпко: Нова соціальна політика передбачає стимули для працевлаштування молоді

В рамках Нової соціальної політики одним із першочергових завдань буде, зокрема, створення робочих місць для молоді. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі програми «Велика політика з Євгенієм Кисельовим».


«Насамперед, нам потрібно стимулювати створення першого робочого місця для молоді. Молодіжне безробіття сьогодні майже втричі вище, ніж середнє по країні. Економіка втрачає найбільш активних і продуктивних фахівців», - заявив Сергій Тігіпко.

Для вирішення цієї проблеми Віце-прем'єр-міністр пропонує стимулювати роботодавців до створення перших робочих місць для молодих спеціалістів, зокрема, шляхом скасування на рік відрахувань до соціальних фондів.

«Ще один потужний стимул – впровадження контракту між роботодавцем і студентом. За цим контрактом роботодавець проінвестує в освіту або перепідготовку спеціаліста, а той, у свою чергу, повинен буде відпрацювати певний час на підприємстві. Таке контрактування радикально підвищить якість підготовки кадрів», - вважає урядовець.

Сергій Тігіпко зазначив, що такі самі стимули необхідно запроваджувати і для тих підприємств, які будуть працевлаштовувати людей передпенсійного віку.

Додаткові можливості для створення нових робочих місць, за словами Віце-прем'єра, передбачені в новій редакції закону «Про зайнятість населення», яку Міністерство соціальної політики найближчим часом передасть на розгляд Кабінету Міністрів. Цей документ підготовлений з урахуванням досвіду Італії, Франції та США.

«Упевнений, цей закон буде працювати як на зниження безробіття, так і на покращення інвестиційного клімату загалом», - зазначив Сергій Тігіпко.


Поділіться з друзями:   

Останні новини