У державному бюджеті відсутні кошти для виплат зарплат бюджетникам у 4-у кварталі

Гривня У четвертому кварталі почнуться проблеми із зарплатами У державному бюджеті на 2013 рік відсутні кошти для виплат зарплат бюджетникам у 4-у кварталі, заявив перший віце-спікер Верховної Ради України Ігор Калетник.


"На останній квартал взагалі" забули "закласти кошти на зарплату бюджетникам. Це питання потребує першочергового перегляду", - сказав він, пише "Дзеркало тижня". При цьому він нагадав, що бюджет будуть переглядати за результатами першого кварталу. "Однак в яку сторону? Адже було закладено зростання ВВП на 3,4%, під нього виконані всі розрахунки. Однак перспектив такого росту економіки в цьому році поки не видно. Тож розраховувати на істотне поліпшення соціальних стандартів життя українців поки досить складно", - вважає віце-спікер.

За його словами, головним недоліком бюджету-2013 є , що це - бюджет стагнації. "За оцінками більшості економістів, Україна вже увійшла в стан рецесії. Буквально найближчим часом статистика озвучить підсумки 2012 року, проте за даними 11 місяців можна зробити висновок, що ми повертаємося в 90-ті роки", - сказав він.

На думку Калетника, Україні потрібні кардинальні зміни пріоритетів в економіці: скорочення неефективних капітальних видатків, перегляд пільг для окремих категорій бізнесу, повернення державі власності.


Поділіться з друзями:   

Останні новини