Українські фармацевти заробляють до 16 тисяч гривень на місяць

До дня фармацевта, який відзначається 21 вересня, Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна представляє добірку найкращих актуальних вакансій для провізорів і фармацевтів.


Як виявилось, українські фармацевти можуть заробляти до 2 тис. доларів на місяць, повідомляє HeadHunter Україна.

Фармцевтику можна віднести до числа непростих галузей на ринку праці України. З одного боку, ця галузь одна з найбільш активних за кількістю вакансій, з іншого, конкуренція роботодавців у цій сфері належить до найвищих. У минулому півріччі 2013 року hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) був на рівні 0,9-1,1. Це означає, що на одну вакансію претендує не більше одного кандидата. Такий показник забезпечує фармацевтам, провізорам і медичним представникам постійне місце в ТОПі найбільш затребуваних спеціалістів.

Нічого дивного в цьому немає. Найчастіше, пропонуючи вакансію в фармацевтичній сфері, роботодавець очікує від кандидата обов’язкову наявність вищої освіти, досвіду роботи (часто ще й за вузькою спеціалізацією), а крім цього – навички продажів, спілкування з людьми, знання маркетингових технологій і, нерідко, ще й англійської мови. З погляду пошуку спеціалістів, це одна з найскладніших комбінацій.

Більшість вакансій у цій сфері пропонують провізорам, найчастіше провізорам першого столу (тим, хто працює безпосередньо за прилавком аптеки). Зарплати тут стартують від 2,5 тис. грн. в регіонах до 4-5 тис. грн. в столиці. До зарплат обов’язково пропонують змінну складову — бонуси, відсотки, премії. Так само часто людей із профільною освітою і досвідом роботи готові бачити і на посадах медичних представників або менеджерів по продукту.

Проте для тих пошукачів, які не готові обмежитись традиційним набором, можливі й інші варіанти: вакансії на фармакологічних виробництвах, в дослідницьких лабораторіях, можливості писати й перекладати тексти на медичну й фармакологічну тематику.

Ми підготували добірку кращих актуальних вакансій для провізорів і фармацевтів.

Велика мережа аптек у Києві й регіонах шукає провізорів и фармацевтів: спеціалістів з вищою або середньою профільною освітою, навичками консультування клієнтів, знанням широкого асортименту лікарських засобів, володінням комп’ютером на рівні користувача і досвідом роботи не менше одного року. У свою чергу, пошукача очікує офіційне працевлаштування, офіційна заробітна платня, можливості для зростання, навчання й підвищення кваліфікації.

Більш досвідченим кандидатам може бути цікава посада завідуючого аптекою із зарплатою від 5 тис. грн. У цьому випадку пошукачу знадобиться обов’язкова вища освіта з кваліфікацією провізор, сертифікат про проходження інтернатури, наявність курсів з організації і управління фармацією. До того ж необхідними будуть навички роботи з комп’ютером, касовим апаратом, програмою 1С.

Для тих, хто не любить продавати, може підійти вакансія провізор складу. Шукають спеціаліста з профільною вищою освітою, бажаним досвідом роботи від 1 року. Претендент повинен уміти користуватись комп’ютером і працювати з нормативною документацією. Компанія пропонує конкурентоздатну заробітну платню, медичне страхування та навчання.

Українська фармацевтична компанія шукає медичного представника з вищою освітою, обов’язковим досвідом роботи від 1 року, навичками роботи на ПК. Роботодавець обіцяє високу заробітну платню, компенсацію представницьких витрат, транспорту, телефонного зв’язку й затрат на Інтернет.

Тим, хто вміє спілкуватись і при цьому не боїться складної документації, варто звернути увагу на вакансію менеджера з реєстрації лікарських засобів. Велика фармацевтична компанія у зв’язку з розширенням продуктового портфеля шукає кандидатів з вищою освітою і обов’язковим досвідом роботи. Також знадобиться знання англійської мови для роботи з документацією і листування з партнерами. Головними обов’язками спеціаліста буде реєстрація та перереєстрація лікарських засобів, внесення змін до документів, робота з Державною лікарською інспекцією, GMP-сертифікація, реєстрація штрих-кодів і кодів УКТ ЗЕД. Рівень зарплати для цієї посади — до 16 тис. грн.

Провізорам, які мають досвід роботи на виробництві, пропонують вакансію начальника центральної лабораторії в сфері фармацевтичної розробки. Ідеальний кандидат має досвід роботи не менше 7 років на аналогічній посаді, вищу освіту, знання технологічних процесів та обладнання, сумісності речовин, вміє вести відповідну документацію. Ключовим також є досвід у розробці різноманітних препаратів форм.

Тим, хто зацікавлений у роботі на виробництві, але не має дослідницького досвіду, може бути цікавою вакансія начальника відділу якості. Проте вимоги в цьому випадку будуть ще більш жорсткі: вища освіта, досвід роботи провізором не менше 3-х років, а в сфері контролю якості – не менше 2-х років, знання відповідних законодавчих і нормативних актів, вимог і стандартів.

Для тих, кому нецікаві традиційні кар’єрні можливості, можна звернути увагу на вакансію медичного кореспондента. Успішному кандидату доведеться писати новини, статті, аналітичні огляди на медичну тематику, брати участь у тематичних заходах і готувати публікації за їх результатами. Головні вимоги — профільна вища освіта, знання ПК на рівні користувача, англійська для роботи з документацією.

Дані були отримані з бази вакансій Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна у вересні 2013 року.


Поділіться з друзями:   

Останні новини