Костянтин Грищенко доручив передбачити збільшення обсягів державного замовлення для лікарів-інтернів

Підвищення якості вітчизняної медицини неможливе без належної практики молодих лікарів-інтернів.


Для цього необхідно збільшити державне замовлення для підготовки інтернів незалежно від підпорядкування вищих навчальних закладів, які вони завершують.

На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко під час наради з питань забезпечення державного фінансування навчання в інтернатурі випускників медичних факультетів вищих навчальних закладів Міністерства освіти і науки.

«Нам потрібно зробити все для підвищення якості вітчизняної освіти у сфері медицини, передбачити в областях належне кадрове забезпечення лікарів, поширювати практику сімейних лікарів. Ці заходи неможливо буде зробити без зміцнення освітньої складової у сфері медицини. Тому Уряд і надалі вживатиме заходів для підтримки медичних факультетів незалежно від їхнього підпорядкування» - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

За результатами наради Костянтин Грищенко доручив Міносвіти, Мінекономрозвитку та Мінфіну передбачити відповідні обсяги державного замовлення для підготовки інтернів у вищих навчальних закладах, які знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки.


Поділіться з друзями:   

Останні новини