Університет банківської справи розпочав співпрацю з Центром зайнятості вільних людей

Навчальний семінар “Початок власної справи” став стартом співпраці між Університетом банківської справи НБУ та  Центром зайнятості вільних людей. Семінар пройшов у Львові.


З переселенцями з Донецька, Луганська та АР Крим зустрілась к.е.н., доцент кафедри фінансів та фінансово-економічної безпеки Львівського інституту УБС НБУ Наталія Козьмук. Фахівець ознайомила слухачів зі змінами Податкового кодексу України щодо сплати єдиного податку, базовими знаннями при визначенні єдиного соціального внеску, терміну його сплати у 2015 році, ознайомила з податковою реформою для суб’єктів господарювання, а саме вимогами та умовами переходу на спрощену систему оподаткування, групами платників єдиного податку та ставками ЄП, нарахуванням та сплатою ЄСВ, передає прес-служба УБС НБУ.

Лектор розповідає, що на семінарі присутніх найбільше цікавили питання щодо можливості розпочати власну справу своїми силами, наскільки суворий контроль за дотриманням податкового законодавства в Україні, які види перевірок його дотримання переважають,  особливості податкової реформи 2015 року та нюанси податкового навантаження сьогодні (зменшилось  чи ні).

«Погодилась на участь, оскільки з власного досвіду знаю, що таке "починати все з нуля", крім того, також переїхала з Донецька, хоча й задовго до початку війни. Маю бажання допомогти переселенцям адаптуватись до нового середовища», - аргументує свою участь у проекті Наталія Козьмук.

Центр зайнятості вільних людей – це громадська ініціатива, покликана сприяти працевлаштуванню та соціальній реабілітації громадян України, які у зв’язку з політичними репресіями, військовими діями та складною економічною ситуацією втратили роботу та потребують допомоги.

Основним завданням проекту є допомога тим, хто внаслідок участі в акціях протесту втратили роботу і доступ до засобів існування. Тим, хто були вимушені покинути дім через події в Криму та південно-східних регіонах України.

У базі даних «Центру зайнятості Вільних людей» – небайдужі громадяни, які шукають спосіб повернутися в русло мирного життя та небайдужі компанії, підприємці та організації, готові допомогти в працевлаштуванні тим, хто сьогодні цього потребує найдужче.

Станом на 16 лютого загальна кількість переселенців становить 1 042 100 осіб, з них 4 400 осіб уже зареєстровані в базі ЦЗВЛ. 3 800 осіб отримали допомогу у вигляді консультацій та працевлаштування.


Поділіться з друзями:   

Останні новини