Прем'єр-міністр прочитав лекцію студентам КНЕУ "Столипінська реформа і сучасні виклики для України"

Прем’єр-міністр Микола Азаров прочитав лекцію студентам Київського Національного економічного університету на тему «Столипінська реформа і сучасні виклики для України». Крім того, Глава Уряду поспілкувався зі студентами вишу та відповів на поставлені запитання.


Зокрема, студентів цікавило питання проведення земельної реформи. Відповідаючи на яке Прем’єр-міністр зазначив, що досвід реформ Петра Столипіна, зокрема земельної, є актуальним і сьогодні. Микола Азаров підкреслив, що на проведення такої структурної реформи необхідно мінімум 10 років, і після її реалізації Україна отримає модернізований аграрно-промисловий комплекс. За його словами, головний принцип земельної реформи полягає в тому, щоб зробити селянина реальним власником на землі.

Глава Уряду підкреслив, що реалізація земельної реформи дозволить залучити в село великі фінансові ресурси та запровадити економічні стимули для того, щоб молоді, ініціативні підприємці робили свій бізнес на селі. «Земельна реформа повинна створити стимули для того, щоб на землю прийшли бізнесмени, молодь і енергійно почали займатися бізнесом на селі», - наголосив Микола Азаров, підкресливши, що це сприятиме розвитку соціальної сфери на селі.

Глава Уряду поінформував, що Кабінет Міністрів зараз розглядає ряд заходів для того, аби молоді спеціалісти, зокрема медики, які працюватимуть у селі були звільнені від сплати за житлово-комунальні послуги.

Микола Азаров нагадав, що згідно з рішенням Уряду молоді медики, які їдуть працювати у село, отримають одноразову допомогу в розмірі 5 тис. грн.

Студентів також цікавили питання фінансово-економічного розвитку країни та, зокрема, заходи, які вживає Уряд, для протидії загрозам можливої світової економічної кризи.

Глава Уряду також поінформував молодь про урядові програми з енергозбереження, диверсифікації енергетичних ресурсів тощо.


Поділіться з друзями:   

Останні новини