Україна почне активніше співпрацювати в галузі освіти і науки з Китаєм

Про це сказав Перший заступник Міністра Євген Суліма, зачитуючи привітання від Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника Надзвичайному і Повноважному Посолу КНР в Україні Чжан Сіюню, з нагоди 20-річного ювілею дипломатичних відносин між Китаєм та Україною.


Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма від імені Міністра Дмитра Табачника наголосив, що «наполеглива співпраця між Україною та Китайською Народною Республікою позитивно впливає на реалізацію двохсторонніх проектів», інформує прес-служба МОНМС.

Від себе Євген Суліма напередодні Нового Року побажав студентам «сили і здоров’я як у дракона для подолання всіх труднощів, отримання фундаментальних знань для подальших успіхів на довгі роки, щастя, здоров’я та наснаги у новому 2012 році».

У святковому концерті, присвяченому ювілейній даті та святкуванню Нового Року, який відбувся у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут», також взяв участь заступник Міністра культури Тимофій Кохан.

У свою чергу, Надзвичайний і повноважний Посол КНР в Україні Чжан Сіюнь висловив слова подяки керівництву Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства культури України та всіх київських вищих навчальних закладів за співпрацю і порозуміння у розвитку дружніх стосунків між народами України та Китаю.

Перед концертом Євген Суліма та Чжан Сіюнь обговорили питання подальшої співпраці між двома державами, зокрема, щодо розвитку міжуніверситетської науки.


Поділіться з друзями:   

Останні новини