Абітурієнти з СНД вибирають непопулярні серед росіян напрямки при вступі до вузів РФ

Іноземні студенти в російських вузах переважно отримують професії лікарів, інженерів, вчителів, агрономів, ветеринарів і вчених, тоді як російські студенти воліють кар'єру економістів, управлінців та гуманітаріїв.


За даними Рососвітнагляду, приблизно 40% іноземних студентів навчаються в Росії на економістів, менеджерів і гуманітаріїв, а 60% - на лікарів, інженерів, вчителів, агрономів, ветеринарів, учених.

Міністерство освіти і науки РФ наводить такі цифри: 40,9% студентів приїжджають з країн СНД, переважно Казахстану, Туркменії, України, Білорусії, Азербайджану, Таджикистану та Узбекистану.

При цьому іноземці вибирають саме ті напрямки, які менш популярні серед російських абітурієнтів. Лідируючими напрямками серед російських абітурієнтів є «080000 Економіка і управління» та «030000 Гуманітарні науки».

60% першокурсників російських вузів починають навчання з соціально-гуманітарних спеціальностей. При цьому найбільша їх частина через 4-6 років стає дипломованими економістами, управлінцями або гуманітаріями.

Всього сьогодні в російських вузах навчається 250 тисяч іноземних студентів, 40 тисяч з яких навчається безкоштовно за рахунок російського бюджету. 102250 студентів є громадянами СНД.


Поділіться з друзями:   

Останні новини