Роботу студзагонів у Білорусі можуть зробити цілорічної

Заступник міністра зазначив, що в країні вибудувана чітка система організації тимчасової трудової зайнятості молоді.


«За статистикою, в країні налічується понад 2 млн. молодих громадян у віці від 14 до 31 року, вони представляють собою значну частину трудового потенціалу країни», - сказав Віктор Якжік.

Нинішнього літа, наприклад, за численними зверненнями учасників студзагонах фахівці розглядають питання про цілорічну роботу студзагонів. На даний момент погоджено з Міністерством юстиції та внесений на розгляд до Ради Міністрів документ, ухвалення якого дозволить організовувати роботу студентських загонів протягом усього календарного року. «Дана ініціатива давно обговорювалася в молодіжному середовищі і дозволить тим студентам, які добре встигають з навчальних предметів, але при цьому хочуть підробити, отримати право на роботу в студзагонах не тільки влітку», - зазначив він.

Торкаючись питання організації роботи студентських трудових загонів, Віктор Якжік також пояснив, що в Білорусі вдалося зберегти кращі традиції минулого і трудову романтику студотрядовского руху. Будзагони ставлять своєю метою не тільки заробіток, а й виховання учасників у дусі творчого колективізму і шанобливого ставлення до праці. Віктор Якжік зазначив, що ще однією особливістю останніх років стало активне бажання багатьох неповнолітніх підробити в літні місяці. Тільки в складі студзагонах в 2012 році було працевлаштовано 19 тис. 844 неповнолітніх. Тоді як в 2011 році таких бажаючих було 11 тис. 250 осіб.


Поділіться з друзями:   

Останні новини