Вийшов четвертий випуск щорічного рейтингу молодих університетів світу TIMES HIGHER EDUCATION 100 UNDER 50

Цей рейтинг націлений на виявлення нових вузів які найбільш інтенсивно розвиваються. На відміну від традиційних рейтингів, він більш динамічний, так як кожен рік з нього вибувають старі і вливаються нові вузи.


В рейтинг увійшли вузи 28 країн. Українські університети в рейтингу не представлені.

Цього року рейтинг очолила Швейцарська Федеральна Політехнічна школа в Лозанні, яка посунула Пхохангский Університет науки і технології з Південної Кореї, котрий був першим рік тому.

Університети Східної Азії займають чотири з п'яти перших позицій рейтингу. Топ-10 рейтингу представлений вузами восьми країн: Швейцарії, Південної Кореї, Гонконгу, Сінгапуру, Нідерландів, США, Великобританії та Франції.

Країною-лідером за кількістю представлених у рейтингу університетів стала Австралія: цього року в рейтингу присутні 16 австралійських вузів, кращий з яких - Технологічний університет Сіднея (University of Technology, Sydney) - зайняв 21-у позицію.

Далі за Австралією йдуть Великобританія - 15 університетів, серед яких лідирує Університет Уорика (9-а позиція), Німеччина - список її вишів очолив Ульмський Університет (Ulm University, 15-а позиція) і США (лідирує Каліфорнійський університет в Ірвіні, 7-а позиція). У Німеччини та США в рейтингу по сім університетів. Таким чином, США, традиційно лідируючі в більшості рейтингів за кількістю представлених вузів, в цьому рейтингу виглядають більш скромно.

Вагомо представили себе в цьому рейтингу Іспанія (шість вузів), Франція (п'ять вузів), Канада (чотири вузи).

Від Фінляндії, Гонконгу, Португалії, Південній Кореї, Швеції, Тайваню і Туреччини в рейтинг увійшли по три університети.

Також до рейтингу увійшли вузи Австрії, Данії, Ірану, Італії, Ірландії (по два навчальних заклади) і Марокко, Греції, Японії, Нідерландів, Норвегії, Сінгапуру, Швейцарії, Макао, Бразилії (по одному вузу).

Крім бразильського Державного університету Кампінаш (розділене 42-е місце), в рейтинг немає жодного університету з країн БРІКС, в тому числі немає і вузів Росії.

Рейтинг ТНЕ 100 UNDER 50 базується на тих же 13 індикаторах, що і ТНЕ WUR. Разом з цим, з метою більш точного відображення специфіки молодих університетів були змінені вагові коефіцієнти: зменшено вагові значення суб'єктивних індикаторів, що розраховуються за результатами експертних опитувань і збільшені вагові значення об'єктивних індикаторів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини