Воронезький держуніверситет створив п'ять нових інноваційних компаній

При Воронезькому державному університеті (ВДУ) створено п'ять нових інноваційних підприємств, які спільно з вузом будуть реалізовувати проекти в сфері раціонального природокористування, біотехнологій, медичних, інформаційних і телекомунікаційних технологій, енергозбереження та підвищення енергоефективності.


За інформацією представника вузу, з урахуванням уже діючих підприємств загальне число господарських товариств, заснованих ВДУ для комерціалізації результатів інтелектуальної діяльності, становила 12 одиниць. За цим показником, згідно з даними ГУ «Центр досліджень і статистики науки», Воронезький держуніверситет займає перше місце серед вузів Центрального федерального округу.

Як зазначив ректор ВДУ Дмитро Ендовіцкій, «організовуючи навколо себе мережу високотехнологічних компаній, університет не лише створює комфортні умови для реалізації інноваційних бізнес-проектів учених і розробників вузу, але і розглядає цей процес як додаткову можливість для працевлаштування студентів і випускників та формування у них на основі залучення в інноваційно-підприємницьку діяльність нових компетенцій».


Поділіться з друзями:   

Останні новини