Nokia Україна: студентський конкурс програм для телефонів на базі Series 40

Nokia України оголошує про запуск конкурсу для студентів на краще додаток для телефонів Nokia на платформі Series 40. Конкурсні роботи приймаються до 21 березня 2012 року.


Переможців чекають призи - смартфони Nokia N9 (1-е місце), Nokia N8 (2-е місце) і Nokia C7 (3-е місце). Переможець, який посів перше місце, також отримає контракт на створення 3-х додатків для телефонів Nokia на платформі Series 40.

Фінський виробник регулярно проводить глобальні конкурси на створення кращих програм для мобільних телефонів серед професійних розробників. Наприклад, у глобальному конкурсі Create For Millions в цьому році брали участь також і українські девелопери. На цей раз до участі в конкурсі запрошуються, насамперед, талановиті студенти. Механіка конкурсу проста: необхідно створити додаток і зареєструвати його в Магазині Nokia. Після проходження модерації зареєстроване додаток стає доступним для скачування. Потім учасник повинен зареєструватися на спеціальній сторінці конкурсу та вказати посилання на додаток в Магазині Nokia: таким чином інші користувачі зможуть знайомитися з роботами конкурсантів і залишати свої коментарі.

«Основні критерії відбору програм - це, по-перше, актуальність: програма має бути цікавим для користувачів і потенційно затребуваним - розповідає Антон Погрібний, голова відділу по роботі з розробниками, Nokia України. - Також важливі зручність інтерфейсу, технічна завершеність, привабливий дизайн і, зрозуміло, унікальність новинки. Вітається використання української та російської мов ».

На конкурс приймаються програми, зареєстровані в Магазині Nokia не раніше 21 грудня 2011 року, при цьому кількість додатків від одного автора не обмежена. Переможці конкурсу будуть оголошені до 10 квітня 2012 року.

Програми приймаються на конкурс за наступними категоріями:

  • Новини та інформація
  • Розваги та ігри
  • Соціальні мережі та зв'язок
  • Знання та освіта
  • Локальні сервіси

«Завдання конкурсу - збільшити кількість локального контенту, цікавого для українських користувачів, - коментує Павло Крисанов, генеральний директор Nokia в Україні, Білорусі та Молдові. - Упевнений, що наші студенти зможуть повною мірою виявити свої таланти і здивують нас нестандартними креативними ідеями, які будуть цікаві масовому споживачеві ».

Магазин додатків Nokia успішно розвивається: в даний час загальна кількість програм становить понад 100 000, а кількість завантажень в Україну - вже близько 3 млн на місяць, причому більше 500 000 з них припадають на телефони на платформі Series 40. Глобально ж загальні обсяги завантажуваних додатків і контенту для телефонів Nokia Series 40 складають 25% від обсягу всіх скачувань з Магазину Nokia. Всього в світі налічується більше 600 млн користувачів телефонів Nokia на платформі Series 40, які активно скачують програми із Магазину. Для розробників монетизація створення додатків можлива за рахунок реклами в безкоштовних програмах, а також доходів від платного мобільного контента.

Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на офіційній сторінці Nokia України в Facebook. Розробники можуть знайти засоби розробки на веб-сайті Nokia для розробників: http://developer.nokia.com.


Останні новини