У Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна презентували Центр електронного навчання

17 жовтня у Каразінському університеті відбулася презентація Центру дистанційного навчання. На церемонії відкриття були присутні ректор університету Віль Бакіров, адміністрація університету, декани та представники факультетів.


Усі присутні мали можливість ознайомитися із цілями, завданнями та програмою діяльності центру на 2012-2013 навчальний рік, повідомляє прес-служба університету.

За словами директора центру Віктора Левчука, сьогодні електронні ресурси уже активізовані і колектив дистанційного центру проводить тестування доступності веб-сайту у тридцяти точках локації, у тому числі і за кордоном. У межах пілотного проекту роботу та функції центру було випробувано на першій групі випускників, яка складалась із викладачів університету.

Центр електронного навчання був створений для реалізації освітніх програм дистанційної освіти (довузівської, вищої, післядипломної) та втілення сучасних технологій навчання. Сьогодні центр здійснює підготовку фахівців усіх рівнів кваліфікації з використанням електронних дистанційних форм навчання на основі стандарту дистанційного інтерактивного навчання SCORM.
Цього року на перший курс дистанційної заочної форми навчання було зараховано 2440 студентів. Триває постійна робота над оновленням та доповненням веб-сайту, щоб студенти університету, які обрали саме дистанційну форму навчання, мали вільний доступ не лише до теоретичної бази, а й навчалися інтерактивно, у режимі реального часу. Зокрема, для досягнення цієї мети було створено форум, завдяки якому студенти мають можливість спілкуватися з викладачами та між собою.
За словами ректора університету Віля Бакірова, ідея електронного навчання сьогодні є всесвітнім освітнім трендом і на викладачів чекає велика робота, спрямована на вдосконалення системи навчання у відповідь на вимоги часу й необхідність впровадження новітніх комунікативних технологій у освітній процес.


Останні новини