Українська "Вікіпедія" зайняла перше місце в світі за темпами зростання

Україномовний сегмент інтернет-енциклопедії "Вікіпедія" за підсумками березня вийшов на перше місце в світі за темпами зростання популярності серед найбільших "Вікіпедій".


Про це йдеться в повідомленні виконавчого директора громадської організації "Вікімедіа Україна" Юрія Пероганича.

Відзначається, що за березень в українській "Вікіпедії" було переглянуто 83500000 сторінок, що на 76% більше, ніж у березні 2012.

У першій світовій п'ятірці за швидкістю зростання відвідуваності також "Вікіпедії" на арабському (+64%), в'єтнамською (+52%), російською (+48%) і турецькому (+47%) мовами.

Також за підсумками березня українська "Вікіпедія" вперше за показником числа переглянутих сторінок вийшла на 18 місце серед 285 світових "Вікіпедій" різними мовами.

При цьому, за кількістю статей українська "Вікіпедія" продовжує перебувати на 14 місці у світі, але розрив з в'єтнамською "Вікіпедією", яка на 13 місці, за березень зменшився на 3316 статей.

Відзначимо, що ще в листопаді 2010 року українська "Вікіпедія" перебувала на третьому місці за темпами зростання.

У серпні 2011 року україномовний сегмент "Вікіпедії" вперше вийшов на 14 місце у світі за кількістю статей. У лютому 2012 року українська "Вікіпедія" виявилася на 13 місці, проте через деякий час знову повернулася на 14-е.


Останні новини