У КНУБА створено лабораторію з досліджень проблем енергоефективності в будівництві

Нещодавно у Київському національному університеті будівництва і архітектури створено лабораторію з досліджень проблем енергоефективності в будівництві та архітектурі «Енергоцентр-КНУБА».


Науковим керівником лабораторії «Енергоцентр-КНУБА» призначений завідувач кафедри архітектурних конструкцій, доктор технічних наук, професор Віталій Плоский, повідомляє прес-служба МОН.

Завідувачем лабораторії з досліджень проблем енергоефективності в будівництві та архітектурі «Енергоцентр-КНУБА» призначено кандидата технічних наук Віктора Пінчука.

Метою створення лабораторії «Енергоцентр-КНУБА» є виконання та впровадження досліджень, спрямованих на зменшення затрат із життєзабезпечення промислових, громадських, житлових об’єктів при їх проектуванні, будівництві та експлуатації, а також: реалізація нових розробок, рекламування результатів наукової діяльності університету, налагодження співпраці із споживачами новітніх технологій, проведення конференцій, виставок, форумів, що, в свою чергу, направлено на підвищення ролі, впливу та престижу КНУБА як одного з провідних центрів освітньої, наукової, культурної та методичної роботи України в галузі будівництва та архітектури, координація наукової роботи факультетів та кафедр КНУБА з проблематики енергоефективності та енергозбереження.

Науково-прикладні розробки лабораторії «Енергоцентр-КНУБА» спрямовані на:

  • системне дослідження та впровадження розробок з енергоефективності в об’єктах архітектури і будівництва;
  • створення проектів енергоефективної архітектури та містобудування;
  • розробку сучасних енергоефективних конструкцій та матеріалів;
  • створення та розвиток законодавчої бази в галузі енергозбереження;
  • створення енергоефективних системи та технологій енергогенерації, транспортування і споживання енергії в будівництві.
  • розробку засобів комп’ютерного проектування та розрахунку систем теплопостачання.

Лабораторія з досліджень проблем енергоефективності в будівництві та архітектурі «Енергоцентр-КНУБА» виконує поставленні завдання, використовуючи наявне сучасне професійне обладнання. Вийшов також із з друку науково-технічний збірник «Енергоефективність в будівництві та архітектурі» (вип. 4).

За організаційного сприяння лабораторії «Енергоцентр-КНУБА» ініційовано та проведено 5-17 травня в університеті Третю міжнародну конференцію «Інтегровані енергоефективні технології в архітектурі та будівництві» Енергоінтеграція-2013 під головуванням ректора КНУБА Петра Кулікова.

У конференції взяли участь представники п’яти зарубіжних країн (Білорусь, Італія, Німеччина, Польща, Росія).


Останні новини