Держінформнауки розпочинає широке впровадження інформаційно-аналітичної системи "Інноваційна Україна"

В Україні впроваджується Інформаційно-аналітична система забезпечення науково-технічної та інноваційної діяльності «Інноваційна Україна» (ІАС).


Відповідальним за реалізацію цього проекту визначено Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації.

Відповідне рішення ухвалено на засідання Колегії Дердінформнауки 23 грудня під головуванням Голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимира Семиноженка.

ІАС призначена для розширення інформаційного забезпечення науково-технічного та інноваційного розвитку економіки України та створення інформаційного ресурсу в мережі Інтернет для суб‘єктів науково-технічної та інноваційної діяльності.

«Функціональні можливості ІАС дозволяють використовувати систему для організаційної та інформаційної підтримки науково-виробничої кооперації на міжрегіональному рівні, взаємовигідних зв’язків між підприємствами, що зацікавлені у інноваційних технологіях та розробниками таких рішень», - зазначив Голова Держінформнауки.

Він додав, що основу програмного комплексу системи створено ДП «Центр науково-технічної інформації та сприяння інноваційному розвитку України». За участю регіональних центрів науки, інновацій та інформатизації забезпечено наповнення системи первинним масивом даних щодо суб’єктів науково-технічної діяльності, напрямів їх діяльності, завершених науково-технічних розробок, сформованим на основі проведених раніше на замовлення Агентства досліджень.

В.Семиноженко відзначив, що на даний момент система працює в режимі дослідної експлуатації (www.innov.org.ua).

«Впровадження та супроводження інформаційно-аналітичної системи «Інноваційна Україна» сприятиме утворенню єдиної мережі інформаційного забезпечення науково-технічного та інноваційного розвитку України», - переконаний Голова Держінформнауки.


Останні новини