Сергій Тігіпко: Підтримка ІТ-сфери забезпечить робочі місця для молоді

Сфера високих технологій – одна з найперспективніших в Україні.


Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко під час наради у Прем’єр-міністра з представниками ІТ-компаній та ректорами навчальних закладів, які готують фахівців у галузі високих технологій.

«Українська програмна продукція займає близько 20% ринку Східної Європи. За експертними оцінками, український ринок цього року сягне 1 млрд доларів, а наступного року, якщо буде створено належні умови, можливе зростання на рівні 50%», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Сергій Тігіпко доповів Прем’єр-міністру про перебіг підготовки реформ в ІТ. Зокрема, за його словами, для посилення конкурентоспроможності галузі необхідні зміни в системі підготовки кадрів, встановлення зв’язку між потребами ринку та освітою, полегшення податкового навантаження для тих, хто працює у сфері високих технологій, спрощення митного оформлення та перевезення устаткування для високотехнологічних проектів, а також створення технопарків та бізнес-інкубаторів для початківців. «Сьогодні важливо, щоб підприємці, які досягли успіху в ІТ-сфері, залучалися до розробки навчальних програм та фінансування підготовки молодих спеціалістів. Необхідно відкоригувати структуру державного замовлення, адже зараз, за оцінками учасників ринку, нам бракує 50 тисяч фахівців у сфері ІТ і попит на них тільки зростатиме», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Сергій Тігіпко зазначив, що ініціатива щодо покращення умов для ІТ-сфери була підтримана прем’єр-міністром Миколою Азаровим та представниками бізнесу, а на засіданні Кабінету Міністрів 21 вересня зокрема, було ухвалено розпорядження уряду «Про затвердження плану заходів щодо визначення пріоритетних напрямів розвитку освіти у сфері інформаційних технологій на період до 2013 року».

«ІТ-сфера забезпечує високооплачувані робочі місця, насамперед, для молодих людей. Тому нам вкрай важливо підтримати цю галузь», – підкреслив він.

Віце-прем’єр зазначив,що найближчим часом законопроекти щодо розвитку ІТ будуть внесені до парламенту.

Сергій Тігіпко очолює робочу групу з підготовки законодавства, яке покликане створити сприятливі умови для розвитку в Україні галузі високих технологій.


Останні новини