В Міносвіти підбили підсумки першого тижня вступної кампанії

За перший тиждень реєстрації електронних кабінетів вступники створили понад 100тис кабінетів – це близько 60% від тієї кількості, яка очікується цього року.


Так, на 11 ранку 9 липня зареєстровано 100 тис 861 кабінет, з них активовано 100 тис 477, - інформує прес-служба Міносвіти.

Реєстрація електронних кабінетів триватиме до 18-ї години 25 липня, а подавати через них заяви можна буде з 12 липня до 18-ї години 26 липня.

На гарячі лінії МОН та Інфоресурсу (технічний адміністратор ЄДЕБО, де вступники реєструють кабінети) за перший тиждень надійшло майже 15тис дзвінків.

Водночас на пошти vstup2018@mon.gov.ua та ez@inforesurs.gov.ua надійшло понад 32тис електронних звернень від вступників. Такі листи опрацьовуються не пізніше, ніж впродовж доби з моменту отримання.

Профільна група в Фейсбуці «Вступ 2018», куди також можна писати свої запитання, зараз налічує майже 2800 учасників.

Найчастіше вступники звертаються щодо реєстрації кабінетів. Як раніше повідомляло МОН, найпоширеніші помилки наразі – неправильне зазначення адреси електронної пошти під час створення кабінету та введення кілька разів неправильного паролю під час входу в кабінет і його подальше блокування.

За допомогою також часто звертаються вступники, які вступають до коледжів після 9-го класу, але вчасно не оформили паспорт.

«Зараз можна сказати, що більшість вступників (самостійно та враховуючи рекомендації МОН та коледжів) своєчасно замовили та отримали паспорти. Державна міграційна служба виконує свою роботу досить чітко та своєчасно. Незважаючи на це, МОН був вимушений надати близько 400 дозволів на прийом документів за свідоцтвом про народження і ще певна кількість звернень чекає на розгляд. Я хочу підкреслити, що це оперативне рішення, й до моменту зарахування такі вступники мають обов’язково надати до приймальної комісії паспорт», – зазначив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Надходить також багато запитів щодо пільг, вступу з Криму та Донбасу через освітні центри, сільського коефіцієнта, розрахунку середнього бала тощо.


Поділіться з друзями:   

Останні новини