Оприлюднено порядок проведення вступних випробувань у вишах

Міністерством освіти і науки України затверджено Порядок організації та проведення вступних випробувань, що проводяться з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти в 2019 році.


Цей документ регламентує особливості зовнішнього оцінювання абітурієнтів, процедуру реєстрації для складання вступних випробувань, алгоритм проведення іспитів, умови організації додаткових сесій, визначення результатів ЗНО тощо.

Докладну інформацію щодо проведення єдиного фахового вступного випробування та єдиного вступного іспиту (ЄФВВ та ЄВІ відповідно), зокрема програми, на основі яких укладатимуться тести ЄВІ/ЄФВВ, розміщено в рубриці «ЄВІ/ЄФВВ» порталу УЦОЯО.

Нагадаємо, що цьогоріч всі, хто бажає здобути ступінь магістра за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право», мають узяти участь в ЄФВВ та ЄВІ.

Для вступу для здобуття ступеня магістра за спеціальностями 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство», 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності», 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» галузі знань 02 «Культура і мистецтво», спеціальностями галузей знань 03 «Гуманітарні науки» (крім спеціальності 035 «Філологія»), 04 «Богослов’я», 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» (крім спеціальності 293 «Міжнародне право») потрібно скласти єдиний вступний іспит з іноземної мови.


Поділіться з друзями:   

Останні новини