Максим Луцький: Про переваги дворівневої системи ЗНО

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки Максим Луцький переконаний, що дворівнева система зовнішнього незалежного оцінювання дозволить більш індивідуально підходити до професійної визначеності абітурієнта.


Про це він заявив, коментуючи можливість впровадження дворівневої системи тестування протягом наступних двох років, інформує прес-служба Партії Регіонів.

«Ми повинні враховувати індивідуальні потреби школярів, враховувати їхні бажання здобувати певну професію і допомагати їм орієнтуватися у розмаїтті фахів. Під час вступу на різні спеціальності дворівневий тест вимагатиме різний рівень знань учня з одного і того ж самого предмета в залежності від обраного абітурієнтом фаху», - вважає депутат.

«Якщо я вступаю на інформатику, то, напевно, повинен мати більш ґрунтовні знання з математики, наприклад, ніж мій товариш, який вступає на менеджмент чи міжнародний бізнес», - пояснив Максим Луцький.

За словами політика, для ефективного впровадження системи дворівневого тестування необхідна розробка чітких механізмів процедури оцінювання і градації балів.

«Ми повинні чітко визначити, хто і які тести має право складати, і як вони будуть оцінюватися. Тому нам обов’язково треба вивчити, як це може працювати на основі вибіркових пілотних проектів», - наголосив Максим Луцький.


Поділіться з друзями:   

Останні новини