Студенти контролюватимуть прозорість роботи приймальних комісій ВНЗ – Максим Луцький

Участь студентів на добровільних засадах у приймальних комісіях дозволить зробити вступну кампанію більш ефективною та прозорою.


Таку думку в коментарі УНН висловив голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Максим Луцький.

"Сьогодні прозорість вступу забезпечується зовнішнім незалежним оцінюванням. Також в університетах враховують середній бал шкільного атестату, який показує успішність учня протягом усього часу навчання в школі. Таким чином, у нас забезпечена максимальна об’єктивність. Однак завжди є виключення і людський фактор, тому, я думаю, що студенти зможуть також вплинути на те, щоб процес вступу до ВНЗ відбувався максимально прозоро", - зазначив народний депутат.

Парламентарій також додав, що студенти можуть консультувати абітурієнтів з приводу вибору спеціальності, конкурсу, процесу подачі документів, навчальної програми з обраного фаху.

"Коли абітурієнт приходить до університету, він має відчути, що потрапив у дружню родину, де йому підкажуть, допоможуть, порадять старші товариші. В Україні ці функції може взяти на себе студентське самоврядування", - додав народний депутат.

Нагадаємо, як повідомляв УНН,  12 квітня 2012 року Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України звернулося до керівників вищих навчальних закладів щодо включення до складу приймальних комісій представників органів студентського самоврядування.


Поділіться з друзями:   

Останні новини