Понад 20% пунктів проведення ЗНО обладнанні камерами відеоспостереження

На сьогодні в Україні більше 20% пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання обладнанні камерами відеоспостереження.


Про це сьогодні під час прес-конференції в медіа холі УНН повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

"На сьогодні в нас більше 20% пунктів тестувань вже обладнанні відеоспостереженням і на них можна буде застосовувати і металошукачі. І будуть створені мобільні групи (спостерігачів – Ред.), які будуть пересуватись. Тобто вони відповідно до нашого графіку теж можуть з'являтись на інших пунктах тестування і не будуть стаціонарними", - сказала вона.

Як повідомляв УНН, пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання будуть обладнані металошукачам.

На сьогодні на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалось  328 тисяч 909 осіб.

Як повідомляв УНН, голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький переконаний, що необхідно підвищувати якість зовнішнього незалежного оцінювання та більш об’єктивно підходити  до оцінки знань абітурієнта.

"Ми говоримо про це постійно, що якість ЗНО треба підвищувати. Ми говоримо про це, але щорічно це відбувається як експеримент над абітурієнтами: то були складні тести з історії, то були складні тести з англійської мови тощо. А це все може повернути не в той бік майбутнє молодої людини, яка могла б пов’язати своє майбутнє з тим чи іншим університетом, де б хотіла навчатися. Тому те, що ми повернули зараз авторитет середньої школи та вчителя шляхом врахування середнього балу атестата до двохсот балів плюс ЗНО, – це буде тією компенсаторикою, яка буде об’єктивніше показувати знання абітурієнта", – зазначив парламентарій.


Поділіться з друзями:   

Останні новини