У Харківському комп'ютерно-технологічному коледжі НТУ «ХПІ» – рекордна кількість поданих заяв від абітурієнтів

737 заяв від 292 абітурієнтів поступили в Харківський комп'ютерно-технологічний коледж при НТУ «ХПІ». Додатково 40 заяв подали випускники 11 класів шкіл. Вони планують вступити до коледжу на другий курс.


Ця кількість стала рекордною, оскільки порівняно з минулими роками воно виросло майже в два рази – в 2013 було подано 406 заяв.

Відбір кандидатів проводиться на конкурсній основі –враховується шкільний атестат і результати вступних іспитів, які складаються прямо в коледжі. До 11 серпня буде проводитися зарахування на бюджет, а до 18 – на контракт.
За словами директора ХКТК НТУ «ХПІ», к.т.н., Едуарда Рубіна, такий успіх став можливий завдяки престижу напрямів підготовки в коледжі, особливо в галузі комп'ютерних наук, а також активній взаємодії з приватними бізнес-компаніями, що дає його студентам успішно поєднувати навчання і роботу за фахом. А діяльність колективу спрямована на те, щоб допомогти студентам отримати якісну освіту європейського рівня. Крім цього, після закінчення коледжу випускники можуть продовжити навчання в НТУ «ХПІ» відразу з другого чи третього курсу

Цього року ліцензійний обсяг підготовки студентів в коледжі становить 250 місць, з яких 125 – бюджетні. Таким чином, конкурс склав 2,3 особи на одне бюджетне місце.


Поділіться з друзями:   

Останні новини