Керівники ВНЗ несуть персональну відповідальність за прозорість та відкритість конкурсного відбору абітурієнтів

Зважаючи на те, що у вищих навчальних закладах завершується прийом заяв та документів від абітурієнтів і розпочинається їх конкурсний відбір, МОНмолодьспорту звернулося до ректорів ВНЗ з листом.


Зокрема, Міністерство просить забезпечити під час проведення конкурсного відбору і зарахування абітурієнтів безперервний режим роботи приймальних комісій, у тому числі, і у вихідні дні. Також, МОНмолодьспорту наголошує, що для узгодженої роботи приймальних комісій всіх вищих навчальних закладів, перший список рекомендованих до зарахування потрібно оприлюднити 1 серпня, але не пізніше 12-ї години. У листі також зазначається, що оприлюднення списків раніше, ніж у встановлені терміни, є грубим порушенням Умов прийому.

У Міністерстві вкотре звертають увагу на необхідність забезпечення оперативного розгляду електронних заяв вступників: не пізніше, як впродовж доби від часу отримання заяви, а також, повідомляють, що вступники подаватимуть електронні заяви через систему «Електронний вступ 2011» до 00 години 01 хвилини 31 липня.

Крім того, в листі також йдеться про недопустимість випадків затримання видачі оригіналів документів на вимогу вступника.

Особливу увагу МОНмолодьспорту звертає на персональну відповідальність керівників вищих навчальних закладів за дотримання вимог Умов прийому у частині формування рейтингових списків та списків рекомендованих до зарахування абітурієнтів, а також проведення їх зарахування до числа студентів із забезпеченням високого рівня прозорості та відкритості.


Поділіться з друзями:   

Останні новини