Єдина база сама визначить куди зарахувати абітурієнта, - директор УЦОЯО

Під час вебінару директор УЦОЯО зазначив, що запрошення на пункти проходження ЗНО будуть надіслані на початку квітня на персональні електронні сторінки кожному з абітурієнтів.


З огляду на значне зростання поштових послуг поки що не відомо, чи будуть цього року надсилатися паперові варіанти запрошень.

Ігор Лікарчук також відповів на запитання про пріоритетність вищих навчальних закладів. За словами директора УЦОЯО, кожному абітурієнту потрібно буде у заяві на вступ до вищих навчальних закладів розташувати за пріоритетом університети, до яких абітурієнт хоче вступати. Визначення пріоритетності університетів є важливим кроком, адже від цього залежить, де буде навчатися абітурієнт. Першим у списку, за словами Ігоря Лікарчука, має бути вказаний університет, до якого абітурієнт хоче вступити найбільше. У заявах абітурієнти вказуватимуть тільки університети, куди вони мають намір вступати на бюджетну форму навчання.  Враховуючи бали вступника з Єдиної державної електронної бази з питань освіти та пріоритетність, система автоматично визначить, до якого університету зараховано абітурієнта.


Поділіться з друзями:   

Останні новини